Fakta

Karlshamn Fightcenter öppnade sina portar för allmänheten på Tubba torg September 2010 och blev då, med sina 400 kvm träningsmatta, södra Sveriges största kampsportscenter. Tidigare huserades klubben i källaren i Folkets hus i Karlshamn, då under namnet MMA Karlshamn. Klubben hade redan på den tiden en stark kärna utövare, lättillgängligt pedagogiskt upplägg och en familjiär stämning som är svåröverträffad i kampsportssverige. Eller som Alexander Öhrstrand på MMABloggen uttryckte sig efter att  ha turnerat land och rike runt i jakt på kampsport:

”Specialpris och hedersomnämnande går till Karlshamns MMA som hade en fantastisk stämning och var oerhört pedagogiska. Denna typer av klubbar är svensk MMAs framtid. Det är denna typen av klubb som gör att vi om 20 år kan få se MMA-SM på SVT sport. Svenskt folkhems idrottsanda när den är som bäst!”

Vi tog honom på orden och expanderade stort, utan att för den delen tumma på det som gjorde vår verksamhet unik. Efter två år på Tubba torg följde två år i vackra, historiska lokaler i Mörrum, där vi fortsatte förfina vår verksamhet. Men det tog inte slut där – det var under den tiden vi skaffade oss en proffsig MMA-oktagon och permanent uppsatt boxningsring som vi tagit med oss tillbaka till Tubba torg, där vi nu är komplettare än någonsin!

Organisation

Karlshamn fightcenter är en ideell förening som är ansluten till Svenska budo och kampsportsförbundet och ett flertal andra förbund som vi listar här under. Vi använder oss av SB&KFs stadga för mer info gå in på http://www.budokampsport.se och in under Dokument där ni finner det mesta, även info om försäkringen (som man får via medlemskapet).

organisationsnr. : 802456-0370

medlemsnr. på SB&K : 2007

Styrelsen

Ordförande: Lars Bergenvass

Kassör: Jesper Nolte

Sekreterare: Fredrik Berntsson

Suppleanter: Lars Bergenvass & Fredrik Broberg

Webbmaster: Willy Emanuel

Förbund som vi är anslutna till:

http://www.budokampsport.se -Svenska Budo och Kampsportsförbundet

http://www.swedishmuaythai.nu -Svenska Muay Thai förbundet

http://www.bjjsweden.com -Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsuförbundet

http://www.subwrestling.se -Svenska Submission Wrestlingförbundet

http://www.shootfighting.se -Svenska Shootfightingförbundet

http://www.smmaf.se -Svenska Mixed Martial Artsförbundet

Termin

Start vårtermin 2019- 14 Januari

Priser (Per Termin)

2500 sek – Familjepris alla pass ingår

1500 sek –  Fullt medlemskap där alla passen ingår i priset.

500 sek – Barngrupp Brazilian Jiu-jitsu och Striking kids

800 sek- OCR Träning (ingen träning vt 2019)

Priser (Företag, Föreningar mm)

600-1000 kr per träningstillfälle.

I Medlemskapet ingår en försäkring genom SB&KF, som kan nyttjas när skador uppstår under träning och tävling.

Inbetalningar:

Kontonr. för inbetalning av medlemsavgift, kläder, seminarier m.m. är Bankgironr. 244-3364 eller Swish 123 000 56 86. Skriv namn, personnummer, e-mailadress och stil. Sker betalningen av medlemskap på Karlshamn Fightcenter genom friskvård som t.ex, ePassi, Actiway o.s.v så tas en administrativ avgift på 11% och skall läggas på totalsumman.

Våra instruktörer :

Fredrik Berntsson –  Ansvarig instruktör för Brazilian Jiu-Jitsu

Wahid Jara och Ali Sajadhaidari – Ansvariga instruktörer för Thaiboxning (Martin Celion tävlingsansvarig)

Johan Karlsson –  Hjälpinstruktör för Brazilian Jiu-Jitsu och MMA

Peter Gustavsson – Hjälpinstruktör för Brazilian Jiu-Jitsu (Barn)

Ny instruktör Augusti 2019 – Ansvarig och Instruktör för Fysträning, Tjejfys/Självförsvar och all tävlingsidrott.

Lars Bergenvass – Ansvarig instruktör Kids Striking och Lördagsfys

Peter Autio – Ansvarig och Instruktör för OCR Träning

Dennis Connysson – Ansvarig och Instruktör för MMA Träning

Kajsa Anderzen – Ansvarig för yoga

Stilbeskrivningar:

Brazilian Jiu-jitsu BJJ utkämpas till stor del på marken med brottning, svep, lås och strypningar, men även nedtagningar finns inkluderat. BJJ går ut på att få en kontrollposition och man försöker hela tiden inta nya positioner för vilka man får poäng för om man skulle tävla. Teknikerna grundar sig i balans, rörlighet och kontroll, och man eftersträvar teknik framför styrka. Slag och sparkar är inte tillåtet. Vid utövningen så bärs gi och det finns 6 olika bälten för gradering. Vid tävling så genomförs dessa oftast i form av utslags turneringar där man möts i matcher om en rond där rondlängden (Matchlängden) avgörs av vilket bälte man har (då man tävlar i bältesklasser) allt från 5 min uppåt 10 min, man delar även upp de tävlande i viktklasser. Turneringarna brukar även innehålla en viktklass som kallas för öppen viktklass där man inte har några restriktioner på vikt.

Shootfighting Shootfighting är en kampsport som kretsar kring stående kamp, clinch och brottning. Slag och sparkar är inte tillåtet mot liggande motståndare så vid markkampen så är det positionsbrottning och olika lås som gäller. Det finns ingen gradering i Shootfighting och inga speciella dräkter eller kläder behövs. Man går en rond på 5 minuter, vid titel match så går man 2 ronder på 5 minuter vadera. Shootfightingen är lik MMA:n på många vis, en stor skillnad är borttagandet av slagen på marken.

Mixed Martial Arts MMA är en kampsport som istället för att inkludera specifika tekniker endast har utgått ifrån vad man inte får göra. Det man inte får göra är att använda hjälpmedel, slå mot bakhuvud och skrev, nypa, riva, bita, dra i håret och peta i ögonen. Därefter så används tekniker från bland annat BJJ, boxning, thaiboxning,  judo och brottning (de nämnda är de vanligaste stilarna, även andra stilar får användas). För att bli en bra MMA-Fighter så bör man träna sitt game så man är bra överallt, stående, clinch och nere på backen. Något som också spelar en stor roll är hur bra fysiskt tränad man är och kan vara avgörande om två allround fighters på samma tekniska nivå möts. Vid match så går man 3 stycken 5 minuters ronder och vid titel matcher är det 5 stycken ronder på 5 minuter vadera med 60 sekunders vila mellan ronderna. I amatör MMA (Sverige) går man 2 ronder på 5 minuter vadera med 90 sekunders vila mellan ronderna. Man går matcher efter viktklasser. För att få träna MMA med oss på KFC måste du vara minst 18 år gammal eller 16 år med underskrift av vårdnadshavare!

Thaiboxning (Muay Thai på thailändska) är en kampsport från Thailand där man tävlar i fullkontakt. Thaiboxning är en hård och enkel tävlingssport med rötterna i Thailand. Kampsporten har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. En thaiboxningsmatch går under fem ronder gånger 3 minuter och reglerna tillåter slag, sparkar, kast, knän. I Thailand omges tävlingarna av ritualer, som att de tävlande framför en dans före matchen som sedan ackompanjeras av thailändsk musik. Denna dans kallas ram muay (boxardans). En annan ritual som utförs före matchen är wai kru, där boxaren hedrar sin kung, sin gud och sin tränare genom att går tre varv runt boxningsringen och sedan buga tre gånger. För att få träna Thaiboxning med oss måste du vara minst 16 år med vårdnadshavare underskrift!

Submission Wrestling (No Gi Grappling) Submission Wrestling är en markcentrerad kampsport som lånar mycket från BJJ, judo mfl. Den handlar mycket om nedtagningar, lås, strypningar, svep och positioner. Inga slag eller sparkar är tillåtna. Till skillnad från BJJ så använder utövaren ingen speciell dräkt. Poäng-systemet är annorlunda i Submission Wrestling än vad det är i BJJ medans det nu mera finns en tävlingsform som heter No Gi Grappling där man också kör utan dräkten som man har i BJJ men Poäng systemet är det samma som man har i BJJ (det är BJJ utan Gi helt enkelt).

 

Våra Träningslokaler Tubba torg, 374 32 KARLSHAMN