Uncategorized

Terminsstart VT2020

Terminen drar igång måndagen 13/1.

Nytt för denna terminen är FMA (Filipino Martial Arts) som kommer att vara på torsdagar 20:00-21:00 och med en tjuvstart 9/1.

FMA är ett samlingsbegrepp för de olika kampkonststilarter som har ursprung på de Filipinska öarna. Andra beteckningar som är kända är Arnis, Eskrima eller Kali och grunden går flera hundra år tillbaka i tiden.
FMA är först och främst känt för batong och knivkamp, men det används ett stort antal av olika vapen såväl som obeväpnad kamp.
Kampkonsten anses vara det mest avancerade praktiska moderna bladsystemet i världen och utgör nu en kärnkomponent i amerikanska arméns moderna armékombinationer och används av ryska specialstyrkor (Spetsnaz). Indiens regering använde filippinska kampsporter för att utbilda sina Indiska specialstyrkor i armén , National Security Guard , MARCOS of the Indian Navy och Commandos of Central Armed Police Force .