Våra instruktörer :

Stilbeskrivningar:

Brasiliansk Jiu-Jitsu
BJJ utkämpas till stor del på marken med brottning, svep, lås och strypningar, men även nedtagningar finns inkluderat. BJJ går ut på att få en kontrollposition och man försöker hela tiden inta nya positioner för vilka man får poäng för om man skulle tävla. Teknikerna grundar sig i balans, rörlighet och kontroll, och man eftersträvar teknik framför styrka. Slag och sparkar är inte tillåtet. Vid utövningen så bärs gi och det finns 6 olika bälten för gradering. Vid tävling så genomförs dessa oftast i form av utslags turneringar där man möts i matcher om en rond där rondlängden (Matchlängden) avgörs av vilket bälte man har (då man tävlar i bältesklasser) allt från 5 min uppåt 10 min, man delar även upp de tävlande i viktklasser. Turneringarna brukar även innehålla en viktklass som kallas för öppen viktklass där man inte har några restriktioner på vikt.

MMA (Mixed Martial Arts)
MMA är en kampsport som istället för att inkludera specifika tekniker endast har utgått ifrån vad man inte får göra. Det man inte får göra är att använda hjälpmedel, slå mot bakhuvud och skrev, nypa, riva, bita, dra i håret och peta i ögonen. Därefter så används tekniker från bland annat BJJ, boxning, thaiboxning,  judo och brottning (de nämnda är de vanligaste stilarna, även andra stilar får användas). För att bli en bra MMA-Fighter så bör man träna sitt game så man är bra överallt, stående, clinch och nere på backen. Något som också spelar en stor roll är hur bra fysiskt tränad man är och kan vara avgörande om två allround fighters på samma tekniska nivå möts. Vid match så går man 3 stycken 5 minuters ronder och vid titel matcher är det 5 stycken ronder på 5 minuter vadera med 60 sekunders vila mellan ronderna. I amatör MMA (Sverige) går man 2 ronder på 5 minuter vadera med 90 sekunders vila mellan ronderna. Man går matcher efter viktklasser. För att få träna MMA med oss på KFC måste du vara minst 18 år gammal eller 16 år med underskrift av vårdnadshavare!

Thaiboxning
(Muay Thai på thailändska) är en kampsport från Thailand där man tävlar i fullkontakt. Thaiboxning är en hård och enkel tävlingssport med rötterna i Thailand. Kampsporten har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. En thaiboxningsmatch går under fem ronder gånger 3 minuter och reglerna tillåter slag, sparkar, kast, knän. I Thailand omges tävlingarna av ritualer, som att de tävlande framför en dans före matchen som sedan ackompanjeras av thailändsk musik. Denna dans kallas ram muay (boxardans). En annan ritual som utförs före matchen är wai kru, där boxaren hedrar sin kung, sin gud och sin tränare genom att går tre varv runt boxningsringen och sedan buga tre gånger. För att få träna Thaiboxning med oss på KFC måste du vara minst 18 år gammal eller 16 år med underskrift av vårdnadshavare!

Submission Wrestling
(No Gi Grappling) Submission Wrestling är en markcentrerad kampsport som lånar mycket från BJJ, judo mfl. Den handlar mycket om nedtagningar, lås, strypningar, svep och positioner. Inga slag eller sparkar är tillåtna. Till skillnad från BJJ så använder utövaren ingen speciell dräkt. Poäng-systemet är annorlunda i Submission Wrestling än vad det är i BJJ medans det nu mera finns en tävlingsform som heter No Gi Grappling där man också kör utan dräkten som man har i BJJ men Poäng systemet är det samma som man har i BJJ (det är BJJ utan Gi helt enkelt).

FMA (Filipino Martial Arts)
FMA är ett samlingsbegrepp för de olika kampkonststilarter som har ursprung på de Filipinska öarna. Andra beteckningar som är kända är Arnis, Eskrima eller Kali och grunden går flera hundra år tillbaka i tiden.
FMA är först och främst känt för batong och knivkamp, men det används ett stort antal av olika vapen såväl som obeväpnad kamp.
Kampkonsten anses vara det mest avancerade praktiska moderna bladsystemet i världen och utgör nu en kärnkomponent i amerikanska arméns moderna armékombinationer och används av ryska specialstyrkor (Spetsnaz). Indiens regering använde filippinska kampsporter för att utbilda sina Indiska specialstyrkor i armén , National Security Guard , MARCOS of the Indian Navy och Commandos of Central Armed Police Force .

Judo
Judo är en kampsport där man utnyttjar motståndarens kraft. Man får lära sig att falla rätt men det ingår inga sparkar eller slag och är en träningsform som passar de flesta, oavsett ålder och storlek. Judo är även en allsidig motionssport som ger förbättrad styrka, kondition, rörlighet, koordination, självförtroende och en härlig kamratanda.
Det går bra att läsa mer om hur träningen går till på judo.se samt om judons värdegrund